Over ons

Hoe is het restaurant tot stand gekomen?

Allereerst ben ik begonnen als praktijk docent bij de Leo Kanner school VSO in Oegstgeest en gaf hier catering leerjaar 4. Ik begon de leerlingen als eerste de basis technieken te leren maar stiekem ook te inspireren met creatieve uitdagende dingen zoals, bon bon’s , gave nieuwe smaken, spannende broodjes en leuke sauzen. Op deze manier kreeg ik feedback van de leerlingen en merkte ik op dat er heel wat leerlingen zeker verder kunnen in de horeca. Zelfs zag ik dat de sommige leerlingen over een hoop talent beschikken. Leerlingen die al veel beter zijn dan toen ik die leeftijd had. Ik dacht hier moet ik wat mee gaan doen, want alleen met catering is de stap naar het MBO of naar een betaalde werkplek soms nog te groot. Ik wil die stap verkleinen, dus zijn we wat diners gaan proefdraaien.  Dit bleek een groot succes te zijn. Ik zag wat bij de leerlingen gebeuren, wat ik niet eerder had gezien. Sociaal volwassen gedrag, hard werken en goed kunnen improviseren, kenmerken die je bij het autisme syndroom niet zou verwachten.

Dit zal getraind moeten worden, de stappen die ze maken zijn heel erg hard nodig zodat zij makkelijker in de maatschappij aansluiting kunnen vinden. Gelukkig krijg ik het volledige vertrouwen van Douwe Splinter (locatie directeur) om een restaurant op school te creëren, wat heel fijn is want zo kan ik ze veel meer professionaliteit mee geven en krijgen de leerlingen een beter idee van hoe het er aan toe gaat in de horeca.

13 thoughts on “Over ons

 1. Echt slecht, we krijgen 1 gratis drankje en de rest moet je gewoon betalen, en in het restaurant is het koud en super rommelig, ze maken schenken ook het drinken gewoon in een hoekje in… kom op joh dat is toch niet ‘chique’. Doe dat op ze minst in de keuken.

  Liked by 1 persoon

 2. Beste.., Dank voor uw feedback. Dit is een leer-restaurant en voor ons zijn dit leermomenten. graag nodigen wij u uit om samen met ons te kijken naar verbeterpunten zodat u en toekomstige gasten en onze leerlingen hier zoveel mogelijk profijt uit kunnen halen.

  Liked by 1 persoon

 3. Gisteravond, 1 maart, hebben wij – 17 familieleden en vrienden – gegeten bij het KannerRestaurant, in de Pr. Dr. Leo Kannerschool in Oegstgeest.

  Chapeau, petje af, well done, heren en dame!!

  Het leerrestaurant in deze VMBO-school voor kinderen met autisme is een initiatief van Stan Broere, en ik moet zeggen: een groot succes. Ik verwachtte in een kille aula terecht te komen, maar niets van dat alles. Tot onze verrassing kwamen we in een geweldig gezellig ingerichte ruimte binnen, waar aan ieder detail aandacht was besteed (dat kun je natuurlijk wel aan mensen met autisme toevertrouwen ;-)) Warme tafels, met gezellige kaarsjes, mooi ingedekt, zelfs het bestek lag er keurig bij. Onder het genot van een lekker achtergrondmuziekje kregen wij – en de 13 andere bezoekers – ons welkomstdrankje. De dame en heer van de bediening waren zichtbaar nerveus, maar dat was nergens voor nodig! Na het drankje volgde een amuse: een miniloempia met chili-aardbeiensaus. Heel apart en heel lekker. De drie gangen die volgden (zie ‘dinermenu’ in de navigatie) waren ook allemaal even smakelijk, apart en mooi opgemaakt, en zelfs aan de twee eters met speciale wensen was gedacht: een heerlijke pasta carbonara verscheen voor hen op tafel. Ondertussen werden de extra drankjes – niet inbegrepen, maar voor een meer dan schappelijk bedrag – steeds netjes geserveerd. Het nagerecht werd – hoe leuk – door de koks ter tafel gebracht. De vele complimenten werden schoorvoetend in ontvangst genomen, waarna de heren dankbaar terug naar hun keuken vluchtten. Complimenten krijgen valt nog niet mee 🙂 Een rondleiding door de school (indien gewenst) was een mooi moment om het eten even te laten zakken. Bovendien was het heel leuk om te zien hoe het er op deze bijzondere school aan toe gaat! De avond werd rond 9 uur afgesloten met een kopje thee, koffie of cappuccino. Een superleuke, verrassende en natuurlijk smakelijke avond! En voor de rekening – 15€ per persoon, plus een enkele euro voor de extra drankjes – hoef je het zeker niet te laten.

  Het is een leerschool, dus natuurlijk zijn er verbeterpunten, en daar wordt ook goed op gelet. Maar dit overtreft in ieder geval mijn – en ik denk dat ik mag spreken namens de hele groep: onze – verwachtingen van een leerschool. En het is een genot om te zien hoe deze kinderen hun best doen en hoe ze groeien, gedurende de avond, maar ook gedurende het schooljaar. De kinderen in de bediening werden op een hele positieve manier begeleid door Wendy, en in de keuken zwaaide Stan – de initiatiefnemer van dit alles – de scepter.

  Ik kan iedereen die woont in de omgeving van Oegstgeest aanraden om hier een keer op dinsdagavond te gaan eten, met je lief, je vrienden of vriendinnen of met familie. Onder ‘Reserveren’ vind je de details, en tevens een linkje ‘Reserveren Restaurant’ waar je de data en beschikbaarheid kunt vinden.

  Stan: je weet niet half wat je hiermee voor deze kinderen betekent! Dankjewel Stan voor je inzet en je vertrouwen in onze kinderen, en dankjewel Douwe voor het vertrouwen in Stan!

  Femke (trotse moeder van Jesse)

  Like

  1. Dicky Rooda : Supergoede verwoording van Femke Vonk van deze op allerlei gebied fantastische, álle verwachtingen overtreffende avond. En wat mooi om te mogen ervaren wat er opgebouwd kan worden met de terdege in ruime mate aanwezige talenten van deze leerlingen. Dank je wel (o.a.) Stan !!! en de gehele keukenbrigade & bediening. Jullie waren geweldig !!!!!!!!!!

   Like

 4. Gisteren super lekker gegeten.
  Bijzondere smaken en gerichte gemaakt Door TOP koks en geserveerd door FIJNE obers!!
  Ik kom zeker nog een keer terug!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s